Over

Ik ben Ellen en ik hou van lekker eten

IMG_0930Welkom op mijn site! Mijn naam is Ellen Daenen en ik hou van eerlijk eten dat je lichaam goed doet in plaats van tegenwerkt. Hiermee bedoel ik producten die zo min mogelijk zijn bewerkt en liefst zo vers mogelijk zijn. Ook probeer ik zo min mogelijk geraffineerde suiker en verzadigde vetten te gebruiken. Dat gezegd hebbende moet ik ook eerlijk bekennen dat ik een zwak voor zoet heb en dan met name voor koekjes, taart en chocola. Naast veel gezonde en pure gerechten zal ik dan ook af en toe een heerlijke guilty pleasure met jullie delen.

Voeding en Balans

Zelf heb ik geen allergie of andere problemen met bepaalde voedingsmiddelen, maar ik merk wel welke invloed voedsel op mij en mijn gemoed hebben. Zo kan het zijn dat ik van teveel zuivel soms last van mijn maag/darmen krijg en dat ik van teveel graanproducten moe word. Vers fruit, groente en pure, zelfgemaakte gerechten daarentegen zorgen ervoor dat ik me fit en sterk voel. Om een goede balans te vinden (en te houden) houd ik me aan de 80/20 regel. 80% van de tijd ga ik voor pure en verantwoorde gerechten en 20% van de tijd geef ik mezelf de mogelijkheid om wat minder verantwoord te zijn. Af en toe genieten en jezelf belonen hoort er wat mij betreft zeker bij.

Inspiratie

Uiteindelijk moet iedereen voor zichzelf bepalen wat wel en wat niet goed voelt en ik hoop dat de recepten en artikelen op mijn site je hiervoor inspiratie zullen geven. Veel leesplezier.

Liefs,

Ellen

Aan de inhoud van purefoodhappylife.com kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Deze site is met de grootste zorg samengesteld, maar kan toch onjuistheden bevatten. De inhoud is door mij zelf samengesteld, de teksten zijn door mij geschreven en de foto’s door mij gemaakt (tenzij anders aangegeven). 

4 gedachtes over “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s