Wrap pizza

Wrap pizzaVandaag wil ik een leuk recept voor de lunch en/of avondmaaltijd met jullie delen: een toch wel verantwoorde “pizza” die je helemaal naar eigen wensen samenstelt, glutenvrij is en gewoonweg erg lekker is. Er zijn momenteel veel varianten te vinden op het web, maar vaak hebben deze de kant en klare wrap of tortilla als basis. Uiteraard is dit sneller, maar deze zelfgemaakte boekweit bodem is net even voedzamer en terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereid heb je je bodem ook gemaakt.

Het is soms lastig om een afwisselende lekkere lunch klaar te maken die niet uit brood bestaat en deze pizza is echt wel een aanrader. Vers uit de oven is natuurlijk het lekkerst, maar je kunt hem ook de volgende dag meenemen naar je werk en koud als daadwerkelijke wrap eten met een kleine salade erbij.

Voor de “saus” kun je variëren met groene of rode pesto, knoflook en/of kruiden olie of de traditionele tomatensaus. Met de toppings kun je ook oneindig afwisselen en kunnen net als bij een gewone pizza niet gek genoeg zijn. Beleg hem zoals jij lekker vind en smullen maar.

Ingrediënten: (2 pizza’s met een doorsnee van ca 22 cm)

Voor de bodem

160 ml water 80 gram boekweitmeel 1-2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden snuf zout

Voor de vulling

½ courgette in dunne plakjes 1 rode ui in halve ringen 200 gram cherry of snack tomaatjes 1 blikje tonijn op water Parmezaanse kaas of mozzarella 2 eetlepels groene pesto (of een van de andere opties zoals hierboven beschreven) 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes Rucola Italiaanse kruiden

Variaties: gerookte zalm, paprika, champignons, kipfilet, geitenkaas of gorgonzola, seranoham, blokjes verse ananas, plakjes geroosterde pompoen.

Bereiding: (ca 20-30 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom goed door elkaar en laat 1 minuutje staan. Roer dan nogmaals goed door en verhit een koekenpan (24 cm doorsnede). Giet wat hittebestendige olie (rijstolie, kokosolie) in de pan en verdeel de helft van het beslag in de pan. Laat op hoog vuur goudbruin worden en keer dan om. Maak de 2e bodem op dezelfde manier.

Bestrijk de 2 bodems met de pesto (of andere saus) en verdeel de courgette, ui en tonijn erover. Bestrooi met Parmezaanse kaas of bedek met de mozzarella en verdeel dan de tomaatjes en de kruiden erover.

Zet de 2 pizza’s ca 10-15 min in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met de rucola en de pijnboompitjes.

Pizza wrap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s