Carrot cake met frosting

lrm_export_20161205_183251

Afgelopen week was ik jarig en daar hoort natuurlijk een taart bij! Omdat ik niet kon kiezen heb ik uiteindelijk 3 taarten gemaakt….tja een beetje overdreven misschien, maar oh wat hebben we gesmuld. Deze Carrot cake was wel echt een favoriet en daarom deel ik dit receptje met alle plezier met je.

Het is een klassieke Carrot cake die je hier en daar wel wat “gezonder” kunt maken, maar af en toe moet je ook gewoon wat lekkers kunnen eten, zeker op je verjaardag. Ik zal wat gezondere alternatieven bij de ingrediënten vermelden. Desondanks eet ik nog altijd liever een eigengemaakte taart zoals deze dan eentje uit de winkel waar allerlei toevoegingen in zitten die je niet hebt als je de taart zelf maakt. En als een taart zo lekker is als deze zal hij ook in no-time op zijn dus echt lang houdbaar hoeft hij toch niet te zijn.

lrm_export_20161205_183102

Ingrediënten: (1 taart voor ca 12 porties)

250 gram (fijn)geraspte wortel
150 gram gesmolten biologische roomboter (je zou waarschijnlijk ook kokosolie kunnen gebruiken)
150 gram suiker (of vervangen door oerzoet, palmsuiker of kokosbloesemsuiker)
2 biologische eieren
200 gram zelfrijzend  bakmeel (vervangen door volkoren- of speltmeel)
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel gemalen kardemom
snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de wortel, suiker, eieren en 150 gram gesmolten boter. Voeg vervolgens het meel, kanel, gember, kardemom en een snufje zout toe. Meng goed door elkaar en giet in een met bakpapier beklede taart- of cakevorm (ik gebruikte een brownie bakblik, maar een ronde springvorm van ca 22 cm gaat ook).

Bak de cake in ca 40 minuten gaar. De cake is goudbruin van buiten en een satéprikker komt er zo goed als schoon uit als je erin prikt. Bak de cake niet te lang want dan wordt hij vrij droog. Laat de cake volledig afkoelen voordat je de frosting erop smeert anders smelt deze en drupt van je cake af.

Voor de frosting:

50 gram biologische roomboter op kamertemperatuur (of kokosolie)
100 gram roomkaas
75-100 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract of een half vanille stokje
rasp van 1 citroen (optioneel)

Meng alles goed door elkaar heen, bestrijk de Carrot cake met een royale laag en genieten maar!

lrm_export_20161205_183429

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s