Pasta saus

Pastasaus

Pasta is altijd een lekkere go to maaltijd, makkelijk, snel en met deze saus nog goed voor je ook. Geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen. Deze pasta saus is vrij makkelijk te maken en zit bomvol groente. Ongemerkt krijg je dus lekker veel groente binnen. Meestal maak ik in het weekend deze grote hoeveelheid en vries alles wat ik over heb in porties in. Zo heb ik op een drukke doordeweekse dag in no time een lekkere goed gevulde pasta op tafel staan. Lekker met volkoren of spelt pasta of met groentepasta van courgette of wortel en wat Parmezaanse kaas.

IngrediΓ«nten: (ca 6-8 porties)

2 uien
2 teentjes knoflook
1 prei
1 winterwortel
1 courgette
1 rode paprika
3 stengels bleekselderij
200 gram (kastanje) champignons
2 laurierblaadjes
1 a 2 eetlepels Italiaanse kruiden
Β½ tot 1 theelepel zout
2 eetlepels tomatenpuree
700 ml passata
300 gram gehakt

Bereiding:

Rul het gehakt in een beetje olie of boter. Snipper ondertussen de uien en de knoflook . Als het gehakt gaar is breng het gehakt dan over in een schaaltje en bak de ui en knoflook op middelmatig vuur glazig. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak kort mee.

Snij ondertussen de rest van de groente in stukjes, blokjes of ringen en voeg bij de gegaarde ui en knoflook. Blus af met de passata en eventueel een scheutje water. Voeg het gehakt, de laurierblaadjes, Italiaanse kruiden en het zout bij de groente en roer alles goed door. Doe een deksel op de pan en laat minstens een halfuur zachtjes pruttelen op een laag vuurtje. Breng op smaak met peper, Italiaanse kruiden en eventueel zout en klaar is je zelfgemaakte pasta saus.

Vries de saus in porties in en je hebt de volgende keer in een handomdraai pasta op tafel staan.

Pasta saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s