Huzarensalade

lrm_export_20160918_210558

Toen ik nog een stuk jonger was hadden we thuis regelmatig huzarensalade in de koelkast staan. Erg lekker op vers brood of als bijgerecht bij de barbecue. Ook hadden we deze altijd standaard met oude en nieuw op het programma staan met brood en andere lekkere hapjes.

Nou is dit natuurlijk erg lekker, maar de huzarensalades die je in de winkel kunt kopen zitten vaak bomvol mayonaise en allerlei conserveringsmiddelen. Je kunt dit ook erg makkelijk zelf thuis maken en zoveel variëren als je maar wil.

Het is niet helemaal duidelijk waar de naam vandaan komt, maar een van de verhalen gaat over de Huzaren (van oorsprong Hongaarse ruiters) die vochten tegen de Turken. Op het oorlogsveld konden ze niet uitgebreid eten bereiden en dus namen ze voorbereid voedsel mee en na een hele dage marcheren was dit zo door elkaar gehusseld dat er een koude salade ontstond en zo was de huzarensalade ontstaan.

20160918_142725

Ingrediënten (4 personen)

200 gram gekookte aardappels
1 appel
2 eieren (hardgekookt)
3 augurken
100 gram gebraden rundvlees, ham, of (gerookte) kip
1 kleine rode ui
½ rode paprika
1 winterpeen, in blokjes en gekookt
Peterselie (als garnering)

Voor de dressing:

2 eetlepels (biologische) mayonaise
3 eetlepels yoghurt
1 theelepel mosterd
½ theelepel honing
peper/zout

Bereiding:

Snij alles in kleine blokjes/stukjes zo klein of groot als je zelf wil. Ik heb het dit keer zelf grof gehouden omdat het als bijgerecht werd geserveerd, maar als je het als broodbeleg of voor op een toastje wil gebruiken zou ik alles iets kleiner snijden.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel door de overige ingrediënten. Roer goed door elkaar heen en garneer met de peterselie.

20160918_142640

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s