Peanutbutter cups

peanutbuttercups

In mijn eeuwige zoektocht naar lekkere en verantwoorde tussendoortjes en snacks ben ik onlangs deze pareltjes tegen gekomen. Een betere combinatie dan chocola en pinda bestaat bijna niet en deze peanutbutter cups zijn dan ook een echte traktatie. Ze smelten in je mond en zijn heerlijk rijk van smaak.

Door de rijke en romige smaak is je zoete trek absoluut gestild na 1 of 2 van deze bonbonnetjes en val je niet zo snel in de valkuil om alles in een keer op te eten. Het lijkt misschien wat ingewikkeld om deze peanutbutter cups te maken, maar ik beloof je dat dat echt heel erg meevalt. Het enige waar je even om moet denken is dat ze in de koelkast bewaard moeten worden en dat ze vrij snel zacht worden en smelten buiten de koelkast.

Peanutbutter cups

Ingrediënten: (12 stuks)

Voor de pinda vulling:

130 gram (natuurlijke 100%) pindakaas
1 eetlepel honing
1 theelepel kokosolie

Voor de chocolade buitenkant:

100 gram pure chocola (minstens 75%)
1 theelepel honing
1 theelepel kokosolie

Extra:

(Zee) zout vlokken
(geroosterde) pinda’s ter garnering
siliconen mini muffin vorm of mini papieren vormpjes

Bereiding:

Meng de pindakaas, 1 eetlepel honing en 1 theelepel kokosolie door elkaar.

Smelt in een pannetje op heel laag vuur (of au bain marie) de chocola samen met 1 theelepel honing en 1 theelepel kokosolie.

Giet 3/4 tot 1 theelepel chocola in  de muffinvormpjes. Schep vervolgens 1 theelepel van het pindakaas mengsel voorzichtig in het midden van het vormpje op de chocola en dek af met de rest van de chocola (per vormpje ook ongeveer 3/4 tot 1 theelepel chocola). Strooi een heel klein beetje van het zout erover en garneer eventueel met wat (geroosterde) pinda’s). Zet de peanutbuttercups voor minstens 2 uur in de koelkast om af te koelen/op te stijven.

Pinda choco bonbons

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s