Quinoasalade met pittige mangodressing

Quinoasalade met mango
Op warme dagen zoals nu heb ik weinig zin of puf om uitgebreid te eten of te koken. Ik heb weinig honger en ben snel geneigd om te gaan snacken. Meerdere kleine maaltjes verspreid over de hele dag zonder echt iets substantieels of voedzaams binnen te krijgen. Het gevolg, slap en futloos en nog minder zin om iets te doen…De oplossing: deze lekkere voedzame half warme quinoasalade met frisse mangodressing. 

Deze maaltijdsalade is snel en makkelijk te bereiden en zit boordevol voedzame en lekkere ingrediënten die niet zwaar op je maag liggen, maar wel voorzien van voldoende energie om de dag goed door te komen. Deze variant is vegetarisch en meer bedoelt als lunch, maar je kunt dit goed aanvullen met een stukje kip, vis of een hard gekookt ei als je dit graag zou willen.

Deze salade is een goede mix van eiwitten (quinoa), vetten (avocado en zaden) en koolhydraten en bevat een ruime portie groenten en een heerlijke pittige frisse dressing die voor een echte smaakexplosie zorgt.

Quinoasalade

Ingrediënten (2 porties)

150 gram ongekookte quinoa
1 zoete aardappel
200 gram (wilde) spinazie
1 avocado
1 kleine rode ui
evt kipfilet, vis of gekookt ei
geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten

Voor de dressing:

1/2 mango
1/2 rode peper
1 teentje knoflook
1/2 citroen
zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en schil de zoete aardappel. Snij in blokjes van ca 1 x 1 cm, verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met wat olie en peper en zout. Zet voor ca 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze gaar en mooi gekleurd zijn. Je kunt de zoete aardappel ook alleen gaarkoken in water, maar dan is de smaak wel iets minder. Koken duurt ca 10 minuten dus scheelt wel iets in tijd.

Was en kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing, snipper de ui en schil en snij de avocado in kleine blokjes.

Schil de mango en doe deze samen met de overige ingrediënten voor de dressing in een keukenmixer of pureer met een staafmixer (gebruik evt een klein beetje water om te verdunnen). Breng op smaak met zout, peper en evt citroensap.

Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en verdeel over 2 borden.  Maak af met de dressing en de zaden en pitten en geniet van deze heerlijke voedzame quinoasalade.

warme quinoasalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s