Mueselirepen

Mueslireep

Zoals ik al eerder heb aangegeven is het niet altijd makkelijk om verantwoorde tussendoortjes in de supermarkten te vinden. Vaak zit er ladingen suiker en andere toevoegingen in die helemaal niet nodig zijn. Deze mueslirepen zijn lekker en voedzaam en je kunt er goed mee variëren waardoor je iedere keer net even een andere mueslireep krijgt.

Uiteraard is het een tussendoortje en bevat deze ook suiker in de vorm van honing, maar het zijn wel allemaal verse, pure en onbewerkte ingrediënten die je, in tegenstelling tot de meeste mueslirepen of snelle tussendoortjes , wel helpen om de dag door te komen zonder je bloedsuikerspiegel flink te laten schommelen.

Dit is een basisrecept van waaruit je kan variëren in oa de soorten noten, pitten, zaden en gedroogd fruit dat je gebruikt. Denk onder andere aan pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaadm hennepzaad, amandelen, cashew-, para-, pecan-, hazel-, of pistachenoten of rozijnen, cranberries, gedroogde pruimen, abrikozen, vijgen of dadels. Ook kun je specerijen toevoegen zoals gember of kaneel of andere smaakmakers zoals de rasp van een citroen of sinaasappel.

Ik vind de mueslirepen heerlijk als traktatie bij een kopje koffie of thee aan het einde van de middag. Hiermee kom ik moeiteloos de middag door zonder dat ik een greep doe in de snoepkast of de koekjesafdeling van de supermarkt. Ook is het de ideale snack voor onderweg of op reis en geloof me, ook kids zijn er dol op.

Mueslirepen

Ingrediënten: (ca 8 repen)

150 gram gemengde noten en zaden (ik gebruikte amandelen, pistachenootjes, pompoen- en zonnebloempitten.
100 gram havermout (heel of gebroken)
40 gram kokosrasp
50 gram cranberries
60 ml honing
1 theelepel vanille extract
snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een brownieblik (ca 20 x 20 cm) met bakpapier.

Meng alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Doe het mengsel in het brownieblik en druk heel stevig aan. Je kunt eventueel een extra stukje bakpapier bovenop het mengsel leggen en het dan aandrukken.

Bak de repen in ca 25 minuten in de oven totdat het mooi gekleurd is. Laat volledig afkoelen voordat je er repen van snijd. Bewaar ca een week in een luchtdichte box.

Mueslirepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s