Appelcake

Appelcake

Gezonde Appelcake

In mijn zoektocht naar gezonde ontbijtjes heb ik al heel wat receptjes uitgeprobeerd. Het leukst vind ik om receptjes te maken die lijken op toetjes, taartjes of cakejes, maar eigenlijk heel gezond voor je zijn. Zo ben ik ook tot deze heerlijke appelcake gekomen.

Gezond Appelcake Recept

Ik was op zoek naar een recept voor een lekkere, maar gezonde, appeltaart en deze appelcake was het uiteindelijke resultaat. Hij proeft bijna als een normale appeltaart, zonder de grote hoeveelheden suiker en bloem. Het is dan ook een favoriet ontbijtje of tussendoortje, maar is ook erg lekker als dessert met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs.

De cake heeft als basis havermout en amandelmeel en de banaan, appel en honing zorgen voor de zoetigheid. Kaneel en vanille zorgen voor die vertrouwde warme smaak en geur van appeltaart. Dus ben je op zoek naar een nieuw ontbijtrecept of een gezondere variant op de appeltaart dan zou ik zeker deze heerlijke appelcake eens uitproberen.

Gezonde appelcake

Appelcake Ingrediënten:

(1 cake)

100 gram havermout
75 gram amandelmeel*
1 rijpe banaan
1 ei
2-4 eetlepels honing
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
2 eetlepels rozijnen
3 zoetzure appels (ik gebruik Elstar)
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel citroensap

* Je kunt ook hele amandelen gebruiken en deze in een hakmolen tot amandelmeel malen.

Bereiding van de Appelcake:

Verwarm de oven voor op 180 graden en wel de rozijnen in heet water. Prak de banaan in een kom en roer goed samen met het ei en 2 eetlepels honing.
Voeg dan de havermout, amandelmeel en bakpoeder toe en meng goed tot een egaal dik beslag ontstaat.

Schil de appels en snij in blokjes van ca 1 cm. combineer de appels, kaneel, vanille extract, citroensap, de gewelde rozijnen (zonder vocht) en 1 a 2 eetlepels honing en zorg dat alles goed met elkaar gemengd is.

Bekleed een cakeblik (of een kleine ronde taartvorm) met bakpapier, schep de helft van het beslag in de vorm en strijk glad met de achterkant van een lepel. Verdeel hierover de appels en dek af met de rest van het beslag.

Zet ca 40 minuten in de voorverwarmde oven en laat enigszins afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt. De cake is goed als de bovenkant mooi goudbruin is en de cake stevig aanvoelt. Het is een enigszins smeuïge cake, maar moet niet nat zijn.

Appelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s