Omelet met geroosterde groente

2016-03-18-12-21-28-1

Een makkelijke en smakelijke lunch of lichte maaltijd kan zo op tafel staan en hoeft echt geen uitgebreide of moeilijke ingrediënten te bevatten. Deze keer een makkelijk recept voor een lekkere omelet, maar dan zonder de bewerkte ham of vette kaas, maar met een heerlijke oosterse twist.

Een eitje op zijn tijd is een goede aanvulling van eiwitten, maar wist je dat eieren ook nog meer goede vitaminen en mineralen bevatten? Een ei bevat vitamine A, B2, foliumzuur, B12, D en E. Daarnaast zitten er ook ijzer, zink, fosfor, seleen en jodium in.

Deze goed gevulde omelet zit dus lekker vol met eiwitten en vooral veel groente. De groenten zijn een bron van vezels, vitamine en mineralen en door ze te roosteren krijgen ze een heerlijke smaak. Om het helemaal af te maken breng je alles met wat (biologische) ketjap en sesamolie op smaak, meer is er niet nodig. Mocht je wat meer vulling willen dan kun je wat quinoa, rijst of andere graansoort door de groente mengen.

Ingrediënten: (2 porties)

2 of 4 eieren
1 courgette in dunne plakjes
1 paprika in reepjes
250 (kastanje) champignons in plakjes
4 lenteuitjes, in de lengte doormidden en in stukjes van ca 4 cm
200 gram verse spinazie
3 a 4 eetlepels (biologische) ketjap
1/2 tot 1 eetlepel sesamolie

Bereiding:

Verhit een grillpan en besmeer de plakjes courgette met een neutrale olie, die goed tegen hitte kan, zoals rijstolie. Gril de groente (behalve de spinazie) in de pan totdat deze mooie bruine streepjes hebben doe deze vervolgens in een kom. Doe niet teveel tegelijk in de pan en gril eventueel in meerdere porties. Giet de ketjap en sesamolie over de groente en laat even intrekken.
Klop ondertussen de eitjes 1 voor 1 los en maak een omelet. Je kunt 1 ei per omelet gebruiken, maar meestal maak ik een omelet van 2 eieren omdat dit sneller is. Verdeel de spinazie over de omelet en verdeel vervolgens de groente over de spinazie en sprenkel er nog wat van de ketjap dressing overheen.

Eet smakelijk!

2016-03-18-12-22-46

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s