Kokos bonbons

IMG_1535

Lekker en verantwoorde tussendoortjes zijn niet altijd even makkelijk te vinden in de supermarkt, maar zijn wel heel makkelijk zelf te maken. Deze kokosballetjes hebben wel wat weg van de oude vertrouwde Bounty’s, maar smaken veel puurder en bevatten heel wat minder suiker en toevoegingen. 

Daarbij zijn ze ook nog eens super simpel om te maken en nog een voordeel is dat deze bonbons je niet het verlangen geven om steeds meer te eten totdat je misselijk bent. Ze voorzien in je behoefte aan iets zoets en lekkers, maar na 1 of 2 is deze behoefte bevredigd en hoef je dus niet meer. Dit in tegenstelling tot de snacks die je in de supermarkt haalt en vol met suiker zitten en inwerken op je verslavingsreceptoren waardoor je altijd maar meer wilt (of in ieder geval denkt meer te willen….)

Deze kokos bonbons zijn verrassend zoet en vol van echte kokossmaak. Ze zijn in ca 15 minuten klaar en je kunt ze prima 1 tot 1,5 week in de koelkast bewaren, als je ze zo lang kunt laten liggen tenminste.

IMG_1528

Ingrediënten: (ca 12 bonbons)

80 gram kokosrasp
3 (medjool) dadels
3 theelepels kokosmelk of water
1 theelepel palmsuiker (optioneel)
50 gram chocola (minstens 78% cacao), rauwe cacaopoeder en/of kokosrasp (optioneel)

Bereiding:

Het is handig om een kleine hakmolen voor de staafmixer (ik gebruik deze staafmixer combi) te gebruiken hiervoor, maar je kunt ook een keukenmachine gebruiken (blender werkt denk ik niet echt).

Ontpit de dadels en mix ca 30 seconden met de kokosmelk in de hakmolen of keukenmachine fijn. Voeg dan de kokosrasp en eventueel de palmsuiker toe (zelf gebruik ik deze niet omdat ik ze zoet genoeg vind). Mix totdat alles goed door elkaar is gemengd en enigszins aan elkaar plakt.

Maak je handen een beetje nat en maak bolletjes van 1 flinke theelepel kokosmengsel en leg op een plat bord. Zet het bord met de balletjes even in de vriezer, 5-10 minuten is voldoende om iets op te stijven. Smelt ondertussen de chocola op laag vuur.

Bedek de balletjes met chocola en bestrooi eventueel met wat extra kokos of cacaopoeder en zet in de koelkast om goed uit te harden. Bewaar in afsluitbare box in de koelkast.

Geniet van deze heerlijke traktatie met een kopje koffie of thee!

IMG_1547

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s