Chocolade chiapudding met banaan

IMG_1460

Ben je een keer op zoek naar iets anders dan een havermout ontbijtje of ben je je gewone boterham in de ochtend zat? Probeer dan eens deze chiapudding. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Het is net zo makkelijk als een havermoutpapje maken en als je de chiapudding de avond van te voren maakt hoef je deze de volgende dag alleen nog maar op te warmen, of alleen maar even door te roeren als je het als koud ontbijtje eet. Chiapudding is ook erg lekker als verantwoord dessert.

Chiazaad bevat grote hoeveelheden vezels, eiwitten, Omega-3 en vitaminen en mineralen zoals kalium, ijzer, magnesium, selenium, foliumzuur en borium. Chiazaad helpt onder andere je lichaam om je bloedsuikerspiegel beter in balans te houden en helpt bij de opname van calcium. Een kanttekening is wel dat je chiazaadjes wel eerst moet weken in een vloeistof. Het buitenste laagje van een chiazaadje is erg lastig te verteren voor je darmen en door het te weken zorg je ervoor dat alle belangrijke stoffen wel kunnen worden opgenomen door je lichaam.

IMG_1469

De hoeveelheid lijkt misschien weinig, maar laat je niet voor de gek houden. Door het grote aandeel aan vezels en eiwitten is chiapudding erg vullend en zorgt voor een lang verzadigd gevoel, ik kan zonder problemen de hele ochtend door met dit ontbijtje terwijl ik met 2 of 3 boterhammen al na 2 uur weer honger heb.

IngrediΓ«nten: (1 portie)

2 eetlepels chiazaad
150 – 200 milliliter (plantaardige) melk (bv amandel-, kokos- of rijstmelk)
1 theelepel (rauwe) cacao poeder
1/2 a 1 eetlepel ahornsiroop of honing
1/2 theelepel vanille extract
1 banaan (of ander fruit naar keuze)

Bereiding:

Meng alle drie de ingrediΓ«nten in een kommetje en laat minstens 15 minuten weken of zet het de avond ervoor afgedekt in de koelkast.
Roer de pudding goed door elkaar en serveer direct met de banaan of ander fruit of verwarm de pudding in en pannetje op laag vuur.
Is de pudding te dik? Voeg dan nog wat (plantaardige) melk of water toe tot het de gewenste dikte heeft.

Geniet van dit heerlijke en voedzame ontbijtje waar je de hele ochtend mee door kan!

Chiapudding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s