Citroen maanzaad muffins

Citroen maanzaad muffins

Als ik heel eerlijk ben, ben ik een echte zoetekauw. Taartjes, ijs, chocola, koekjes en gebakjes zijn echt wel favoriet. Ik kan enorm genieten van een leuk koffietentje of terrasje waar ze heerlijke koffie en een lekker gebakje serveren. Nu is dit niet altijd mogelijk en eerlijk gezegd ook niet echt vriendelijk voor je portemonnee, dus waarom niet zelf wat lekkers maken?

Het is vaak super simpel en ook nog eens extra lekker omdat je het zelf hebt gemaakt en precies weet wat er in zit, en wat juist niet. Geen bakken met suiker en/of boter, en nog beter, geen conserveringsmiddelen en gekker E-nummers.
Eerlijk is eerlijk, dit is geen gezonde muffin in de zin van glutenvrij, geen geraffineerde suiker etc, maar als ik dan af en toe zin heb in wat lekkers dan liever zoiets dan een pak koekjes uit de winkel.

Muffins kennen we natuurlijk allemaal, maar deze citroen en maanzaad muffins zijn bij ons nog redelijk onbekend, in het buitenland (en dan met name Engeland en Amerika) kom je ze wel veel tegen en ik geef ze geen ongelijk! Wat een lekkere, frisse muffins zijn dit. Door de citroen is het lekker fris en past het perfect bij de lente, de yoghurt geeft het een heerlijke zachte structuur. Ik zou ze vooral eens proberen en wie weet komen we ze dan binnenkort ook tegen in die leuke hippe koffietentjes.

Citroen maanzaad muffins

Ingrediënten: (6 muffins)

140 gram bloem
70 gram suiker
60 ml gesmolten boter
1 ei
Rasp en sap van 1/2 citroen
1/2 theelepel vanille extract
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel bakpoeder
Mespuntje baking soda
1 eetlepel maanzaad
snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinblik met muffinpapiertjes. Wrijf de citroenrasp en de suiker met een lepel in een kom goed door elkaar. Voeg bloem, bakpoeder, baking soda, zout en maanzaad toe en meng door elkaar.

In een andere kom voeg je de yoghurt, vanille extract, gesmolten boter en het citroensap samen en meng dit goed door elkaar totdat het een egaal mengsel is. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge en roer met een spatel door elkaar totdat alles mooi gemengd is.  Doe dit niet te lang, gemengd is gemengd.

Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes en zet in ca 15 minuten in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn en iets terugveren als je er met je vinger indrukt.

Muffins met citroen en maanzaad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s