Broccoli kokos soep

Broccoli kokos soep

Als snelle lunch of makkelijke avondmaaltijd is soep altijd een goed idee. Het warmt je lekker op van binnenuit en is meestal binnen no-time klaar. Ideaal dus als je een drukke dag hebt gehad. Ook kun je het prima in een thermoskan mee naar je werk nemen ipv de standaard boterham of salade. 

Deze broccoli kokos soep zit boordevol groene groenten die vol met vitamines en mineralen zitten zoals vitamine, A, C en E, calcium, magnesium, ijzer, zink en kalium. Groene groenten hebben tevens een ontgiftende werking, bevatten veel vezels en kunnen ervoor zorgen dat je cholesterol verlaagd wordt.

Zo geeft broccoli onder andere je immuunsysteem een flinke boost, werkt ontstekingsremmend en zorgt er voor dat je lichaam ontzuurt.  Broccoli wordt ook wel een echte detox groente genoemd. Doperwtjes zitten vol met vezels en bevatten een groot aandeel eiwitten. Ui en knoflook zijn beide ontstekingsremmend en kunnen ook bijdragen aan een verlaagde bloeddruk en cholesterolspiegel.

Binnen ca 15 minuten staat dit detox soepje op tafel.

Ingrediënten: (2 flinke kommen)

500 gram broccoli (gebruik ook de steel, deze zit boordevol smaak)
150 gram doperwtjes (diepvries)
1 ui
1 teentje knoflook
200 milliliter kokosmelk
1 bouillonblikje (kruiden of kip)
Verse kruiden, zoals munt, peterselie of basilicum

Ingrediënten voor broccoli kokos soep

Bereiding: (ca. 15 minuten)

Pel de ui en snij in grove stukken en pel de knoflook en snij deze in dunnen plakjes. Fruit beide in een soeppan op half vuur totdat ze beginnen te kleuren. Haal ondertussen de roosjes van de broccoli, snij bruine of droge plekken van de steel van de broccoli en snij deze in plakjes/blokjes van ca 1/2 cm dik. Als de ui en knoflook licht gekleurd zijn voeg je de broccoli, kokosmelk, bouillonblokje en 400 milliliter water toe en breng aan de kook. Laat ca 5 tot 10 minuten zachtjes koken en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg de erwtjes en kruiden toe en laat nog heel even doorwarmen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Broccoli kokos soep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s