Mijn favorieten

Kookboeken

Pure food happy life gaat niet alleen over voeding en nieuwe receptjes, maar ook over bewust leven en omgaan met zaken die voortkomen uit deze, toch wel veeleisende, maatschappij. Onderwerpen die mij momenteel bezig houden zijn o.a. goed voor jezelf zorgen, ontspannen en omgaan met stress, alternatieve geneeswijzen tov de medische benadering fotografie en yoga.

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan en kan soms op de meest onverwachte momenten voorkomen. Zo vind ik inspiratie op tv, internet, boeken, tijdschriften, maar zeker ook bij restaurants, koffietentjes, vakantie, goede gesprekken met familie en/of vriendinnen, tijdens yoga of een workshop of opleiding.

Vandaag wil ik je een kijkje nemen in mijn favorieten van dit moment. Dit zijn o.a. websites, tijdschriften, boeken en/of restaurantjes.

Boeken:

Kookboeken

Amber Albarda, Eet jezelf mooi, slank en gelukkig
Een erg interessant boek dat je vooral meer achtergrondinformatie geeft over voeding in zijn algeheel en specifieke kenmerken van verschillende voedingsmiddelen. Wat werkt goed voor je lichaam en wat juist niet. Het is geen wetenschappelijk boek, maar absoluut informatief. Ook staan er een aantal recepten in en heeft ze hierna nog een aantal (kook)boeken geschreven die ook zeker de moeite waard zijn. Op haar website deelt ze ook nieuwe receptjes, leuke weetjes en nog veel meer.

Clean & Lean diet, James Duigan
Het “dieet” gaat uit van onbewerkt eten (clean) en een fit en actief (lean) leven. Het komt er op neer dat we verse producten moeten eten en voldoende moeten bewegen. Op zich niks nieuws, maar het boek is heel praktisch en geeft veel leuke en lekkere recepten en voorziet ook in weekmenu’s en een overzicht van “goed-beter-best” producten. Na het grote succes zijn er al snel meerdere boeken uitgekomen en is er een hele Clean & Lean beweging inclusief een eigen café op gang gekomen in Engeland (woonplaats van de schrijver). Het leuke aan deze manier van leven vind ik het feit dat het meer uitgaat van goed voor jezelf zorgen en bewust genieten en leven ipv heel hard voor jezelf zijn door streng te diëten of heel fanatiek te moeten sporten voordat je resultaat behaalt. Het is echt een bepaalde levensstijl.

Powerfood, Rens Kroes
In Nederland wel een van de bekendste “gezonde mensen” en niet meer weg te denken uit de scene van gezond eten. Dit is het tweede boek dat ze geschreven heeft en er staan echt hele leuke en lekkere recepten in van ontbijt, lunch, diner, snacks en drankjes. Over het algemeen simpele gerechten met veel smaak en gezonde verse producten. Een erg leuk en vrolijk kookboek. Ook Rens heeft een eigen website met veel recepten en info.

Jamie’s superfoods, Jamie Oliver
Als een beetje “foodie” en kookgek ken je Jamie Oliver natuurlijk wel. Hij heeft al veel verschillende boeken geschreven en ontelbare tv programma’s gemaakt over heerlijk, authentiek koken. De laatste jaren is hij begonnen aan wat hij zelf de foodrevolution noemt, en maakt zich hard voor gezond(er) eten voor kinderen (op school) en volwassenen. In dit boek komen gerechten aan bod die duidelijk Jamie waardig zijn, maar wel op een gezondere en meer verantwoorde manier. Ook dit boek voorziet in de verschillende maaltijden zoals ontbij, lunch, diner, tussendoortjes en drankje en geeft daarnaast ook wat aanvullende informatie over de gebruikte producten. Op zijn website kun je veel gerechten terugvinden.

Havermoutje, Pascalle Bonnier & Mathijs Kok
Dit is een kookboek is een ode aan havermout, van ontbijt tot lunch, diner en snacks. Een erg leuk en vrolijk boek met veel recepten, zowel hartig als zoet, die goed weergeven hoe veelzijdig havermout kan zijn. Hou jij van havermout dan is dit zeker een interessant boek om aan je collectie toe te voegen. Sinds kort hebben ze ook een nieuw boek: Nootje, met recepten op basis van, je raad het al, noten. Op de website vind je ook veel recepten terug.

Tijdschriften:

Tijdschriften

Ik koop niet veel tijdschriften, maar deze 3 vind ik altijd wel erg interessant.

De Allerhande
Dit is een gratis blad en verschijnt iedere maand in de Albert Heijn en in de Allerhande app. Het is leuk om te zien dat ook de Albert Heijn meebeweegt op de powerfood en gezond eten beweging. Er is steeds meer aandacht voor glutenvrije, en pure gerechten zonder pakjes, zakjes en/of geraffineerde suiker. Vaak wordt er veel groente gebruikt en zie je ook gerechten als havermoutpap en cakes van amandelmeel voorbijkomen. Via de website heb je een enorme keus aan recepten.

Happinez en Yoga
Dit zijn tijdschriften die zich meer op het “bewust leven” thema richten. Hierbij is Happinez wat meer algemeen en richt Yoga zich toch vooral op yoga, mediteren en bezinning. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar dat zijn deze tijdschriften absoluut niet. Er staan leuke en informatieve artikelen in die je af en toe echt aan het nadenken brengen. Ben je op zoek naar een manier om wat bewuster te gaan leven en vooral kracht uit jezelf wilt halen dan zijn dit echt 2 aanraders. Happinez heeft sinds kort ook een eigen kookboek wat het cirkeltje dan toch weer rond maakt.

Websites

Er zijn ontelbaar veel websites en ik ken ze natuurlijk niet allemaal, maar dit is een greep uit de websites die ik regelmatig bezoek.

Green kitchen stories
Deliciously Ella
I love health
Uit Paulines keuken
Focus on Foodies

Wellicht heb je nieuwe ideeen opgedaan of vind je het gewoon leuk om door deze lijstjes te snuffelen, maar wellicht heb je ook nieuwe tips voor mij. Ik zou het leuk vinden als je deze in een reactie achterlaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s