Bananenbrood met chocolate chips

Bananenbrood

Dit bananenbrood is lekker als tussendoortje, snack bij de thee of koffie, maar kan ook prima als ontbijt. Ontbijt??? Jazeker. Zoals ik al eerder schreef ontbijt ik het liefst met iets “zoets”. Nou is dit bananenbrood niet echt zoet zoals je misschien van het origineel gewend bent, maar deze variant zit wel boordevol lekkere en verantwoorde ingrediënten.

Een combinatie van amandel- en boekweitmeel zorgt ervoor dat het glutenvrij is, maar geeft ook een stevige, maar toch smeuïge textuur aan de cake (want dat is het eigenlijk wel). De banaan zorgt voor het zoete deel en de chocola zit erin omdat ik het gewoon lekker vind. Je kunt uiteraard weer naar hartenlust variëren met nootjes of (gedroogd) fruit. Zelf vind ik deze variant het lekkerst.

Als ontbijt neem ik meestal zo’n 2 a 3 plakken en daar red ik het dan meestal wel de ochtend mee. Lekker vullend dus ook nog. Ik bewaar de cake in de koelkast, maar zorg ervoor dat wanneer ik een plakje eet, deze wel op kamertemperatuur is, dan smaakt de cake namelijk het lekkerst.

De bereiding van het beslag is in no-time klaar en meestal nog voor de oven is voorverwarmd heb ik de cake al klaar.

Bananenbrood met chocolatechips

Ingrediënten: (1 cake of 6 muffins)

2 rijpe bananen
2 eieren
80 gr. amandelmeel
30 gr. Boekweitmeel
1 theel. (wijnsteenzuur)bakpoeder
1 theel. vanille extract
1 theel. kaneel (optioneel)
30 gr. pure (minstens 75%) chocola in kleine stukjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen in een kom en voeg de eieren toe. Meng dit door elkaar en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Meng goed door elkaar en giet in een met bakpapier beklede cake vorm. Zet de cake ca 30 minuten in de oven. De cake moet mooi goudbruin van buiten zijn en stevig aanvoelen, maar wel enigszins meeveren als je met je vinger voorzichtig de bovenkant indrukt.

Je kunt er ook muffins van maken. Giet het beslag dan in 6 muffinvormpjes en verkort de baktijd met ca 10 min.

Bananenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s