Perfecte oven friet

Ovenfriet

Op vrijdag is het bij ons vaak “fast food” dag, aan het einde van de week even lekker snel wat halen en zo het weekend inluiden. In plaats van een frietje van de plaatselijke snackbar kun je ook heel makkelijk deze heerlijke ovenfriet maken. Lekker vers en stiekem kan ik van deze friet geen genoeg krijgen. Β Zo ook dit keer. Ik had 3 grote aardappelen gebruikt, wat normaal gesproken voldoende is voor 2 personen, maar ik heb bijna alle frietjes in mijn eentje opgegeten. Zo lekker waren ze.

Heerlijk knapperig van buiten en nog lekker “fluffy” van binnen. De kleine stukjes zijn heerlijk krokant en proeven bijna als chipjes en de dikkere frieten smaken heerlijk naar romige aardappel. Lekker met een klodder mayo of ketchup, maar ook zonder zijn ze heerlijk!

Ovenfriet met mayo

IngrediΓ«nten: (2 personen)

3 a 4 grote aardappels
Neutrale olie (ik gebruik graag rijstolie)
Zout en peper

Bereiding: (ca 45 – 60 min)

Verwarm de over voor op 210 graden. Schil de aardappels en snij in dikke frieten. De makkelijkste manier is om de aardappel in dikke plakken van ca 1 cm te snijden en dan deze plakken weer in frieten van ca 0,5 cm te snijden. Spoel de frieten af onder koud water en doe ze in een pan. Zet de frieten net onder met koud (!) water en breng het water op smaak met zout.

Zet de frieten op het vuur en breng aan de kook. Vanaf het moment dat het water kookt, kook je de frieten 4 minuten en dan direct afgieten. Besprenkel de frieten met de olie, peper en zout en verdeel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat de frieten niet op elkaar of teveel tegen elkaar aan liggen, dan worden ze niet knapperig. Zet de bakplaat in het midden van de over en bak ca 30-40 minuten (tussendoor een keer omdraaien).

Serveer direct en geniet!

Perfecte ovenfriet

Een gedachte over “Perfecte oven friet

  1. Pingback: Knoflooksaus | Pure food, happy life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s