Tropische havermoutpap

Havermoutpap met mango en granola

Als je ’s ochtends 10 minuutjes tijd hebt om je ontbijt klaar te maken dan moet je deze variant op de havermoutpap eens proberen! Het is heerlijk warm wat goed is voor je nog ontwakende maag en lekker fris en heerlijk zomers. Maak het af met knapperige (zelfgemaakte) granola of andere toppings naar keuze.

Havermout is een goed begin van je dag. Het bevat veel vezels die je lang een verzadigd gevoel geven. Daarbij geeft het langzaam zijn energie af waardoor je bloedsuikerspiegel niet zo hoog piekt en weer daalt. Het is snel klaar en omdat het vrij neutraal van smaak is kun je er eindeloos mee variëren.

Ingrediënten (1 portie)

30 – 50 gram havermout (zelf hou ik het meestal bij 3 flinke eetlepels havermout, ca 35                       gram)
200 – 300 ml (plantaardige) melk of water
1/2 theelepel vanille extract
1/4 mango in blokjes
1 passievrucht
granola
honing of ahornsiroop (optioneel)

Bereiding:

Zet de havermout met het vanille extract en de melk in een steelpannetje op hoog vuur. Zodra de melk warm is, vuur terugdraaien naar laag en de pap ca 5-10 minuutjes zachtjes laten pruttelen. Af en toe even doorroeren en indien nodig wat extra melk of water toevoegen. Zelf hou ik van een pap die iets vloeibaarder is en heb daarom dus ook altijd net even iets meer vocht nodig. Hou je van een lekker stevige dikke pap dan kun je wat minder vocht gebruiken.

Snij ondertussen de mango in kleine blokjes en snij de passievrucht doormidden.
Als de pap zacht is en de gewenste dikte heeft dan even proeven en indien nodig honing of ahornsiroop toevoegen. In een kommetje schenken en de blokjes mango toevoegen. Lepel het sap en de pitjes van de passievrucht erover en maak af met de granola.

Een heerlijk en voedzaam start van de dag!

Havermoutpap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s