Trail mix clusters

Trail mix

De periode tussen lunch en avondeten is meestal net te lang om zonder tussendoortje vol te houden. Om te voorkomen dat ik zo rond een uur of 4 in de verleiding kom om een koekje of zakje chips buit te maken, zorg ik dat ik altijd een verantwoord tussendoortje bij de hand heb.

Dit keer wil ik graag deze variant op de trail mix (ofwel studentenhaver) te delen. Uiteraard is het ook lekker om de gewone variant weg te snoepen, maar dit maakt het toch nog even net wat interessanter en nΓ³g lekkerder.

Trail mix is eigenlijk niks anders dan een verzameling van verschillende nootjes, zaden en eventueel wat gedroogd fruit of kokos. Maak een mix van wat je lekker vind (of in de kast hebt liggen) en binnen no time heb je dit lekkere tussendoortje klaar. Laat je fantasie de vrije loop.

IngrediΓ«nten:Β (ruim een halve bakplaat)

2 cups gemengde noten, zaden en evt gedroogd fruit
1/3 cup honing
1 theelepel kaneel (optioneel)
snufje zout
50 gram pure chocola (minstens 70%)

Bereiding:

Verwarm een oven voor op 170 graden. Meng alles behalve de chocola door elkaar heen zodat alles goed bedekt is met de honing. Bekleed een bakblik met bakpapier en stort het notenmengsel hierop. Verdeel alles gelijkmatig over het bakblik en zorg ervoor dat er geen echte gaten ontstaan.

Zet voor ca 12-15 minuten in de warme oven. Blijf de laatste paar minuten in de buurt van de oven en check regelmatig of het mengsel niet te bruin wordt. Je wilt namelijk niet dat de honing “verbrand”, dit zorgt namelijk voor een bittere smaak.

Laat de noten helemaal afkoelen en breek de plaat in brokken zo groot als je zelf wil.

Smelt de chocola op laag vuur in een pannetje en dompel de brokken met de onderkant in de chocola en leg op een bord of stuk bakpapier (chocola kant boven). Je kunt voor het gemak ook de chocola over de brokken heen druppelen met een lepel. Zet in de koelkast om uit te harden en klaar is je lekkere verantwoorde snack!

Gemengde noten

 

2 gedachtes over “Trail mix clusters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s