Boekweitpasta met Chili garnalen en spinazie

Boekweit pasta met chili garnalen

Dit gerecht is zó makkelijk dat je bijna niet gelooft dat het zó lekker is. Binnen 20 minuten staat het op tafel en is dan ook een perfecte gezonde keuze voor een drukke doordeweekse dag of gewoon wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan…

De garnalen zijn vol van smaak en pit door de knoflook en verse chili peper en de ui en tomaatjes worden heerlijk zoet door het bakken. Spinazie, ui en tomaat zijn een heerlijke smaakcombinatie en de boekweitpasta heeft een iets sterkere, bijna aardse smaak en geeft het gerecht iets heerlijks hartigs. Al met al een absoluut lekkere combinatie.

Ingrediënten (1 portie)

80 gram boekweitpasta (of pasta naar keus)
10 grote garnalen (ik gebruikte diepvries)
1/3 verse chili peper, klein gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
3 flinke handen verse spinazie
1 ui, in halve ringen
6 snacktomaatjes (of cherrytomaatjes), door de helft
olie, peper en zout

Bereiding

Kook de paste volgens gebruiksaanwijzing. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur tot deze begint te kleuren. Voeg dan de tomaatjes en de spinazie toe. Als de spinazie is geslonken op smaak brengen met wat zout en peper en in een schaaltje bewaren.
Bestrooi de garnalen met zout en giet in dezelfde koekenpan weer een flinke scheut olie (de olie dient namelijk ook als “saus” voor de pasta). Bak de garnalen kort op hoog vuur aan beide kanten tot ze roze zijn. Draai het vuur iets terug en voeg dan de chili peper en knoflook toe en bak kort mee. Pas op dat je de knoflook niet aanbrandt want dan wordt deze bitter.
Leg nu de helft van de spinazie op een bord, vervolgens de pasta en daarop de rest van de spinazie. Garneer met de garnalen en de knoflook-chili olie uit de pan.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s