Rode linzensoep

Rode linzensoep
Ken je dat, van die dagen waarop je eigenlijk helemaal geen zin hebt om te koken of zelfs te eten? Het gebeurt mij niet vaak, maar vandaag is zo’n dag. Nou helpt het ook niet mee dat ik snipverkouden ben en sowieso bijna niet vooruit te branden ben….De oplossing voor dit soort dagen: SOEP.

Soep is een erg dankbaar gerecht. Ideaal als je snel een voedzame maaltijd nodig hebt, binnen een kwartiertje kun je al een heerlijke verse soep op tafel zetten. Je kan het gebruiken om restjes groente, graan en zelfs vlees op een nuttige manier op te gebruiken en op dagen dat je niet lekker in je vel zit zorg je er zo voor dat je toch iets binnenkrijgt wat je lichaam de nodige voedingsstoffen geeft. Het is heerlijk verwarmend op een koude dag en al met al is het gewoon lekker.

Deze linzensoep vinkt zo’n beetje alle hokjes af. Ik had namelijk nog wat restjes groente en linzen liggen en was op zoek naar een snelle maaltijd waar toch de nodige voedingstoffen inzitten om mijn kwakkelende lichaam van wat energie te voorzien.

Het is een heerlijke hartige soep met verschillende texturen en lekkere crunchy verse groentes. De smaak van tomaat geeft het net dat beetje extra en de chili zorgt ervoor dat je na een kommetje lekker warm bent vanbinnen.

Ik hoop dat het jullie net zo lekker smaakt als mij.

Enjoy!

Rode linzen

IngrediΓ«ntenΒ (4 porties)

1 middelgrote ui
1 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
1 middelgrote wortel
1/2 prei
250 gr rode linzen
1 eetl. tomatenpuree
1/2 chilipeper
2 bouillonblokje (biologisch)
1 liter water
Verse groenten

Bereiding:

Snij de ui, bleekselderij, prei en wortel in kleine stukjes. Pers de knoflook of snij heel fijn.

Fijn gesneden groente kort bakken

Fruit de ui, bleekselderij, prei, wortels en knoflook in een flinke scheut olie of boter ca. 3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de tomatenpuree toe en bak heel even mee. Voeg dan het water, de bouillonblokjes en de linzen toe en laat ca 15 tot 20 minuutjes pruttelen totdat de linzen uit elkaar vallen en er een dikke soep ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en de chilipeper. Als je wilt kun je de soep nu grof met een staafmixer pureren of direct zo opdienen.

Rode linzensoep

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s